Indoorseizoen 2017-2018

Glenn eindigde op een 9e plaats in de FEI WORLD CUP RANKING. Hierdoor was hij en zijn team zeker van een startplaats in de wereldbeker. Glenn zal hier aan deelnemen met het Lipizzanerspan van Tom Leys. Hieronder lees je het verslag van de wedstrijden.  

 

VOORBEREIDINGEN

 

De eerste indoor vond plaats in Utrecht. Een goede test en een belangrijke leerschool. Nog veel werk aan de winkel. Balletjes rolden, stuurfoutjes,... op naar de volgende. 

 

Zwartewaal: eerste wedstrijd met nieuwe aanwinst Méreg. Een sterk deelnemersveld met een top sfeer. Zowel in de eerste als tweede manche 2 afgeworpen ballen. Toch snel genoeg voor een derde plaats. (1. Exell 2. de Ronde 3. Geerts). 

 

Wierden: na een tegenvallende eerste manche verliep de tweede manche volgens het boekje. Een 5e plaats in het sterke deelnemersveld. 

 

Jumping Liège: de ideale voorbereiding. Tweedaags wereldbekerformat. Mooi parcours en een super goed publiek. Ondanks een foutgenomen poort de eerste dag toch nog tweede. (1. Degrieck 2. Geerts 3. Simonet). 

De tweede dag alles gegeven! Winst! De paarden waren super. (1. Geerts 2. Degrieck 3. Simonet). Even rust voor de paarden op naar de wereldbekerwedstrijden. De eerste vind plaats in Stockholm, Zweden. 

 

STOCKHOLM

 

Een tegenvaller voor Glenn en zijn team. De eerste dag waren de paarden zo onder de indruk dat sturen heel moeilijk werd. De eene na de andere bal viel. Op naar de finale... Wat een verschil met de eerste dag. Het span voelde al veel beter aan en het team was op weg naar een top 3 plaats! Maar toen ging het mis. De voorpaarden twijfelden even bij de laatste wending en de menner kreeg dit niet gecorrigeerd. De secondes tikten weg... en met een 6e, laatste plaats terug naar huis...

 

LONDON

 

Wat een wedstrijd! Publiek, shows, sfeer en topsport! 3 dagen wedstrijd en 3 keer bij de prijzen:

Extreme driving: 1. Exell 2. Geerts 3. de Ronde

Warm-up: 1. Chardon 2. Exell 3. Geerts

Finale: 1. Chardon 2. Geerts 3. Exell

 

Op naar Mechelen!

 

MECHELEN

 

Dé thuiswedstrijd. Voor eigen publiek, wat een gevoel, wat een sfeer! Tijdens de warm-up viel er een bal, dat kostte de overwinning, maar toch nog een derde plaats. Top 3, altijd goed. De finale. Een volle Nekkerhal, zo veel bekenden, vrienden, fans,... “publieksfavoriet”... Als enige foutloos! Super! Maar.... 1,11 sec te traag voor de winning round... Een beetje een dubbel gevoel, toch heel tevreden. 4e plaats. Nu nog naar Leipzig, daar is een tweede of eerste plaats nodig om de World Cup finale in Bordaux te halen... Zeg nooit nooit. We gaan ons best doen!

 

 

LEIPZIG

 

....